• Wereldwijde verzending

  • Premium Sportswear

  • 14 dagen recht op retour

Wereldwijde verzending

Premium Sportswear

14 dagen recht op retour

All Products

Nike is een voorloper op het gebied van sportkleding sinds Bill Bowerman en Phil Knight het merk in 1971 oprichtten, genoemd naar de Griekse godin van de overwinning. En de overwinning was al snel voor hen - dankzij nieuwigheden als de "Waffle Trainer" met zijn naamgevende zolen die geïnspireerd waren op een oud wafelijzer en atleten hielpen om grip te krijgen op hardloopbanen.

 

Toen Nike in 1979 de baanbrekende "Air" technologie introduceerde - dat zijn kamers gevuld met samengeperste lucht in de tussenzool voor flexibiliteit en demping - had het merk zich al gevestigd als het innovatieve go-to merk voor sportliefhebbers. Het merk stond niet alleen voor superieure prestaties, maar ook voor fashion statements zoals de zichtbare Air bubble - zoals te zien in de Air Max 1, Air Max 90, Air Max Plus en andere legendarische silhouetten.

 

Over 'legendarisch' gesproken: Het merk uit Beaverton, Oregon, heeft de magische touch voor het spotten van talent - Kobe Bryant, Serena Williams, Lebron James en Michael Jordan met zijn Jordan Brand zijn maar een paar voorbeelden van de grote Nike familie.

 

Nike wordt echter niet alleen gedragen door de grootste atleten van onze tijd. Laten we Bill Bowerman hier citeren: "Als je een lichaam hebt, ben je een atleet." Dus reken op Nike om je te voorzien van sport en lifestyle kleding, van shorts, tees en jerseys tot aan de Nike ACG lijn, die extreme sport fanaten voorziet van de bijpassende uitrusting voor als snowboarden of mountainbiken. En natuurlijk vind je hier bij BSTN ook datgene waar alles voor Nike mee begon: Hoge kwaliteit schoeisel - van sneakers tot sandalen.